Medische Bilan op de werkvloer

Benieuwd hoe het met de mentale en lichamelijk gezondheid van jouw team, afdeling of organisatie gesteld is? Het Medische Bilan van B-Tonic, uitgevoerd door erkende artsen, geeft je een duidelijke analyse, gevolgd door een concreet en impactvol ondersteuningsprogramma.

B-Tonic helpt je bij de uitbouw van een duurzaam welzijnsbeleid op de werkvloer en maakt jouw medewerkers bewust van een gezonde levensstijl, dankzij een medisch bilan, uitgevoerd door erkende sportartsen. Inzetten op een gericht en preventief gezondheidsbeleid op de werkvloer en het wegwerken van eventuele lichamelijke of psychosociale belemmeringen, is de snelste en meest duurzame weg naar veerkrachtige, loyale en productieve medewerkers.

Het is van uiterst belang om voeling te krijgen met de organisatie en haar medewerkers. De medische vragenlijst wordt afgestemd op de specifieke noden van de sector. We plannen alles in en zorgen indien nodig voor een keynote om medewerkers te sensibiliseren.

Om een CardioVasculair bilan binnen een organisatie te kunnen organiseren, is het belangrijk te weten of de locatie over voldoende ruimte beschikt om een onderzoekstafel en fiets met cardiometer te plaatsen. Een sensibilisering bij de medewerkers wordt aangeraden voorafgaand aan het intakegesprek, de bloedafname en het klinisch onderzoek.

Na een eerste bedrijfsbezoek en sensibilisering van alle medewerkers, wordt een intakegesprek en bloedafname ingepland. Bij de intake wordt gepolst naar de gezondheidstoestand van de betrokken medewerkers. Bij de bloedafname worden volgende zaken gemeten:

 • Sedimentatie & CRP
 • Glucose (bloedafname moet op nuchtere maag gebeuren)
 • Totale eiwitnierfunctie (eGFR, ureum, creatinine)
 • Leverenzymen, cholesterol, schildklier, PSA (man)
 • Mogelijks kan ook een urine- en fecesonderzoek gebeuren (in samenspraak met de organisatie)

Het CardioVasculaire bilan wordt uitgevoerd door een deskundig team van erkende sportkeuringsartsen. Bij de klinische meting worden volgende zaken gemeten:

 • Biometrie: lengte, gewicht, BMI

 • Hart- en longauscultatie, hals- en schildklier

 • Keel-, mond-, oog- en ooronderzoek

 • Huidtest en neurologisch onderzoek

 • Abdomen en Statiek

 • EKG in rust (optioneel)

 • Fit Check-up met cardio-meting (optioneel)

Een anoniem bedrijfsrapport kan worden opgesteld en besproken met de organisatie met het oog op een duurzaam welzijnsbeleid verder uit te bouwen. Dat kan gekoppeld worden aan actieplannen.

Vraag een offerte aan

Graag meer info of een voorstel op maat? Laat je gegevens achter en we nemen snel contact op.

Onze andere programma's:

Re-boost je mentale energie
Geef je psychische kracht een boost zodat je de dagdagelijkse uitdagingen beter het hoofd kunt bieden. Dit programma zorgt voor de juiste mindset voor een gelukkig leven.
Gezond eten en bewegen
Een online en leuk programma dat je eet- en beweegpatroon duurzaam wil verbeteren.
Ergonomie op de werkvloer​
Kies een keynote, workshop of infosessie die aansluit bij jouw wensen en stel zo zelf je programma op maat samen.
Voor dit traject kan je beroep doen op de werkbaarheidscheque.
In 100 dagen naar een energieke werkvloer
Gezondere en productievere medewerkers? Dit is het integrale wellbeingprogramma voor jouw bedrijf.
Voor dit traject kan je beroep doen op de werkbaarheidscheque.
b-balanced
Het nummer 1 programma om jouw veerkracht een boost te geven!
Voor dit traject kan je beroep doen op de werkbaarheidscheque.
Wellbeing Teambuildings
Tijd om terug te connecteren en fysiek samen te komen! Deze teambuildings zorgen voor een energieke kickstart voor het volledige team.