4 op de 10 Belgen zetten ‘stoer gezicht’ op om angst en stress te verbergen op werk

Uit een studie(*) van B-Tonic blijkt dat de pandemie de aandacht van medewerkers én bedrijven voor welzijn op het werk significant heeft aangescherpt. De opmerkelijke resultaten en belangrijke tendensen die hieruit voortvloeien schreef trendexpert Herman Konings neer in het Trendrapport 2022 ‘Wellbeing & Connectiviteit’.

Een must-read voor elke professional. 

‘De pandemie heeft vragen over geestelijke gezondheid in de publieke belangstelling gebracht, waarbij gezondheid en welzijn een hogere prioriteit verwerft op de werkplek.’

Herman Konings

COVID-19 heeft een ongekend grote impact gehad op de menselijke geest en de samenleving.Terwijl de lockdowns het sociale leven verlamde, kwam het professionele leven in een digitale stroomvernelling.

In het Trendrapport 2022, definieert trendwatcher Herman Konings vier zogenaamde ‘megatrends’, die ons een boeiende blik op de nabije toekomst geven.  

Ja, ik wil gratis het trendrapport downloaden!

 (*)Het onderzoek
De enquête werd in opdracht van B-Tonic uitgevoerd door het Belgische filiaal van het marktonderzoeksbureau IPSOS tussen 5 en 8 november 2021. In totaal werd aan een representatieve steekproef van 1.087 Belgen een tiental vragen gesteld over gezondheid en wellbeing op het werk. Uiteindelijk konden 725 respondenten aangemerkt worden als relevant en dus nuttig voor de studie.