Het nieuwe denken over het hybride werken
Hoe kijken werkgevers en medewerkers naar de postcorona wereld van werk? Hoe anders beleven ze die andere manier van werken? En wat is de impact van die mindsets op hun welzijn en de werkorganisatie? Samen met Prof. Dr. Kathleen Vangronsvelt zocht ‘Wellbeing works.’ naar antwoorden en brengen de inzichten in de whitepaper ‘Het nieuwe denken over het hybride werken’.

‘We must never become too busy sawing to take time to sharpen the saw.’
Waarmee de Amerikaanse managementauteur Stephen Covey benadrukt dat je pas zorg kunt dragen voor een ander als je ook zelf sterk staat. Het feit dat werkgevers en de leidinggevenden hun eigen welzijn verwaarlozen, is wellicht de grootste valkuil in de transformatie naar een duurzaam postcorona-arbeidsmodel.
Prof. Dr. Kathleen Vangronsvelt (Antwerp Management School) kan dat alleen maar beamen. Volgens haar is er een grote rol weggelegd voor de organisatie om hun leidinggevenden en spilfiguren te ondersteunen om voor zichzelf te zorgen en hun medewerkers te begeleiden. En om ze te helpen op een slimme manier om te gaan met alle veranderingen in de werkorganisatie en in de hoofden van hun medewerkers. Je kunt als organisatie niet verlangen dat ze op eigen houtje gaan uitzoeken wat er allemaal is veranderd en nog gaat veranderen.

Einde van het ‘oude normaal’
In vijf golven tussen april 2020 en mei 2021 bevroeg de arbeidsexperte samen met haar collega prof. Dr. Ans De Vos bedrijven en organisaties over de gevolgen van de pandemie voor arbeidsorganisatie, (tele)werk, loopbanen en welzijn.
De uitgebreide studie leert dat er heel wat is veranderd in de hoofden van de medewerkers en werkgevers, waardoor terugplooien naar het oude normaal niet langer een optie is. ‘Net zomin kunnen we het werken als tijdens de coronacrisis als de nieuwe standaard beschouwen’, benadrukt Kathleen Vangronsvelt. Haar inzichten, en die van een rits experten en onderzoekers, waren van onschatbare waarde voor onze whitepaper Het nieuwe denken over het hybride werken. Een eerste in een reeks van drie over het wel en wee van het postcorona-arbeidsmodel.
In Het nieuwe denken over het hybride werken verdiepen we ons in wat medewerkers ervaren als een loopbaanschok. En hoe werkgevers op hun beurt voelen dat ze tekortschieten in het ondersteunen van de toegenomen nood aan verbondenheid en de mentale gezondheid bij hun mensen.
Veel meer inzichten en praktische do’s-and-don’ts lees je in onze whitepaper
‘Het nieuwe denken over het hybride werken… en hoe daar slim mee omgaan’
Ontdek onze Wellbeing works programma’s
Gezond eten en bewegen
Durf leiding nemen
B-Tonic, dochteronderneming van Baloise Insurance, creërde het wellbeing platform ‘wellbeingworks.be’ om de mentale en fysieke gezondheid van ondernemers en hun medewerkers te verbeteren. We bouwen aan een integrale aanpak gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde en meetbare programma’s. We werken samen met topexperts en geselecteerde partnerschappen om een combinatie aan te bieden van het beste van coaching, online diensten en praktische apps.